ستاد توسعه فناوری نانو در راستای حمایت از تجاریسازی محصولات و ایجاد ثروت و کارآفرینی در کشور،از فناوران و شرکتهای فعال در این حوزه در قالب برنامه طرحهای نوآورانه (NanoMatch) حمایت مینماید. برنامه طرحهای نوآورانه این فرصت را در اختیار محققان، فناوران و شرکتها قرار میدهد تا دستاوردهای نوآورانه خویش را آماده ورود به چرخه صنعت نمایند. تسهیل و تسریع در فرآیند تجاریسازی محصولات و دستاوردها، امکان نمایش محصولات و جذب سرمایهگذار و همچنین بهرهمندی از خدمات و تسهیلات و مشاوره در زمینههای مختلف تجاریسازی از جمله مهمترین ویژگیهای حضور در این برنامه است.
طرحهایی در این برنامه پذیرفته میشوند که نمونه اولیهای از آنها ساخته شده باشد، مبتنی بر نیاز صنعت باشد، مشابه داخلی نداشته باشد و یا در صورت وجود مشابه، بهبود کیفیت و یا خواص و یا جهش اقتصادی نسبت به آن داشته باشد. انطباق محصول با تعاریف نانو نیز از دیگر شاخصههای مهم در پذیرش طرحها است.
اولین دوره برنامه طرحهای نوآورانه در سال ۱۳۹۲ و دومین دوره در سال ۱۳۹۳ برگزار شده است. در دوره اول ۱۲ طرح و در دوره دوم ۲۲ طرح حایز امتیازات لازم جهت حضور در برنامه شدند. تعدادی از این طرحها با بهرهگیری از فضای فراهمشده، امکانات، تسهیلات و مشاورههای قابل دسترس در این برنامه موفق به جذب سرمایهگذار و یا شروع کسب و کار شدهاند.در دوره سوم بیش از ۴۰۰ طرح از سراسر کشور دریافت شد که از این میان پس از مراحل مختلف ارزیابی، در نهایت ۲۵ طرح در برنامه طرحهای نوآورانه دوره سوم پذیرفته شدند که طرح تهیه غشاهای سرامیکی نانوساختار برای تولید کنسانتره پروتئینهای آب پنیر یکی از این ۲۵ طرح بود.
در این طرح از غشاهای نانوساختار سرامیکی با اندازه حفرات در محدوده ۱۰۰ نانومتر (محدوده مشترک فرآیندهای میکرو و اولترافیلتراسیون) برای حذف ترکیباتی از قبیل چربیها و کازئینها استفاده شده است و محلولی از پروتئینهای سرمی آب پنیر عاری از هرگونه چربی و کازئین بدست میآید. برای حذف یونها، کوچک مولکولها و ترکیبات قندی از قبیل لاکتوز از محصول حاصل از مرحله قبل، از غشاهای سرامیکی نانوساختار با اندازه حفراتی در محدوده ۲ نانومتر استفاده شده است. فناور این طرح جناب پروفسور علی اکبر بابالو میباشند.